Welkom!
Veteranen Belangen Vereniging Nederland 50+ Renners

Voor Vragen
Jan van der Wel

NIEUWSBERICHT: 2021-03-02 20:01:22

Geachte leden , beste fietsvrienden,

het openingsweekend heeft weer mooie koers opgeleverd, maar alleen op tv. Ook bij VBVN zijn wat zaken die we met jullie  willen delen en daarom deze update.

 1. Wedstrijden 2021. 

We hadden al een eerste koers op 3 april met potlood in de kalender gezet maar na de laatste persconferentie en met de huidige besmetting cijfers ziet het er niet goed uit. We laten vooralsnog alle koersen , ook die in april, gewoon met potlood staan maar we moeten afwachten wat de volgende persconferentie (15 maart) gaat brengen.

 2. De contributie voor 2021 is gehalveerd voor leden die ook in 2020 hebben betaald, voor coureurs die in 2020 geen lid waren blijft het 40 euro. Voor het maken van de vaste nummers is 15 maart de deadline voor het aanmelden en betalen van contributie.

 3. In het nieuwe wedstrijdseizoen zullen NIET-leden UITSLUITEND middels voorinschrijving via de website kunnen deelnemen aan onze wedstrijden. En deze NIET-leden kunnen per kalenderjaar nog maar MAXIMAAL 3 KEER als NIET-lid deelnemen. Bij deze 3 wedstrijden tellen die bij hun eigen vereniging NIET mee !

 4. De prijsuitreiking van 2020 stond nog op de planning en voor de podium foto zullen deze coureurs binnenkort benaderen om bij Plieger Wielersport de prijzen te overhandigen.

 We hopen erop jullie allemaal binnenkort weer bij een echte koers te kunnen ontmoeten. STAY SAVE  EN FIETS VEILIG !

 Met vriendelijke groet, Het Bestuur.


NIEUWSBERICHT: 2021-01-31 10:28:20

Het lijkt er niet op dat we binnenkort aan de echte startlijn staan. Daarom willen we iedereen uitnodigen om elke woensdag om 20.30 in te loggen bij Zwift.

We haken dan (net als renners van WVA) aan bij de British Cycling City Series, waarbij iedereen zijn eigen categorie kan starten. 

Het is net een echte wedstrijd waar je heel diep moet gaan om te winnen.

Hoe werkt dit ook alweer?

- Ga naar events en zoek naar Britisch Cycling City Series op woensdag om 20.30 uur.

- Schrijf je in bij de juiste categorie, ingedeeld op W/kg FTP (je kunt tegelijk een reminder voor elke woensdag instellen).

- Doe een goede warming-up en zorg dat je minimaal 5 min van tevoren klaarstaat.

- Zorg dat je 20 sec voor de start al een hoog vermogen trapt.

- De eerste 5 minuten van de wedstrijd zijn vaak het zwaarst. Zorg dus dat je direct een hoog vermogen trapt, maar ook dat je jezelf niet opblaast.

- Maak gebruik van het draften, het liefst rijd je op positie 10-15 van een groep. Die positie zie je aan de rechterkant van je scherm.

- Let ook op of de weg omhoog loopt (zet dan meer kracht), of naar beneden (je kunt dan wat minder kracht zetten).

- Veel plezier!

Mvg,

Jeroen Bosman


NIEUWSBERICHT: 2021-01-02 22:07:52
Beste renners,
Allereerst de allerbeste wensen voor 2021. Laten we hopen dat we een mooi koersjaar krijgen zonder al te veel beperkingen.

Omdat we maar een half seizoen hebben ge(st)reden in 2020 hebben wij besloten de contributie voor bestaande leden in 2021 te halveren.
Dus alleen voor de leden die het afgelopen jaar lid zijn geweest bedraagt de contributie € 20,-
Voor nieuwe leden en herintreders blijft de contributie € 40,-
Als je contributie voor 1 maart is bijgeschreven dan heb je zeker weer een rugnummer met je eigen naam erop in 2021.
De contributie kan overgemaakt worden op: IBAN = NL40 RABO 0364 1995 12 t.n.v. VBVN.

Met vriendelijke groeten, het Bestuur

NIEUWSBERICHT: 2020-12-22 19:32:54

Geachte leden , beste fietsvrienden, 

Het bijzondere jaar 2020 loopt op zijn einde en heeft toch nog weer een 'naar' staartje gekregen met de tweede lockdown. Daarbij is er wel het goede nieuws van het komende vaccin in 2021. Vooralsnog gaan we er in de planning van de wedstrijden voor het komende seizoen vanuit dat we eind maart kunnen beginnen, maar het blijft onzeker of we in 2021 een 'normale' seizoenstart kunnen maken.

Ons idee om in januari 2021 een ALV in de vorm van een nieuwjaarsborrel te organiseren hebben we helaas moeten laten varen. Omdat we als Bestuur toch een aantal zaken aan onze leden willen voorleggen zullen we deze per mail versturen en hierbij doen we alvast een oproep aan jullie om zaken naar voren te brengen die jullie graag zouden willen bespreken. We komen daar dan in januari/februari op terug. Indien je niet zeker weet of je e-mail adres bekend is STUUR DEZE DAN UITERLIJK 10 JANUARI 2021 naar het e-mailadres links onderaan op de website.

Voor het klassement van 2020 kunnen we natuurlijk geen uitgebreide prijsuitreiking organiseren maar in overleg met onze sponsor Plieger Wielersport hebben we besloten de podia in de 3 categorieën toch uit  te nodigen in Meerkerk bij Plieger en foto te maken voor 'de eeuwige roem'. De overige prijswinnaars krijgen hier bericht over en hun prijs is tot 1 juni 2021 op te halen bij Plieger Wielersport, ook bestellen via internet is mogelijk met vermelding van 'Klassement Prijs VBVN 2020'. Binnenkort zullen wij contact opnemen met de nummers 1,2 en 3 van de verschillende categorieën om een afspraak te maken in Meerkerk, uiteraard binnen de huidige Corona-regels. 

Tot  slot willen wij hier nog even stilstaan bij die leden en fietsvrienden die in het afgelopen jaar zijn overleden en onze gedachten gaan uit naar hun naaste familieleden.  

Daarnaast willen wij graag iedereen bedanken die betrokken is geweest bij onze vereniging in 2020 en op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd ; sponsoren, deelnemers, organisatoren , vrijwilligers en supporters ! 

Bij deze wensen wij u allen mooie feestdagen en toch een gezellige jaarwisseling en wij hopen op en kijken uit naar een nieuw jaar met weer een compleet wedstrijdprogramma.

Met vriendelijke groeten, Het Bestuur